Gå till innehållet. Gå till navigation

Språkteknologi.se

Personliga verktyg
Du är här: Förstasidan Web site work Relaterat-ruta dyker upp
Dokumentåtgärder

Relaterat-ruta dyker upp

Area Functionality
Issue type Bug
Severity Important
Submitted by anettehulth
Submitted on 2006-03-23
Responsible
State Tested and confirmed closed
när jag skapar ny händelse kommer en ny meny som heter relaterat upp på förstasidan.

Jag har idag skapat en händelse som heter Sök VR-medel (eller något liknande). När jag nu försöker skapa en till händelse "Artikel-deadline: Scandinavian Conference on AI" (finns som utkast på svenska), så dyker det upp en meny i vänstra nedre hörnet som heter "Relaterat" och i vilken det står "Lokala resurser" med en länk till VR-händelsen. Jag har provat att ta bort min nya händelse och skapa den igen, men samma sak händer då också. När man publicerar konferens-händelsen så blir även den nya menyn publik. Kan superduperadm. se den nu när den inte är publik, eller är det bara jag? /Anette

Added by petern on 2006-03-24 11:00
Changed issue state: unconfirmed → open

Ja, i relaterat-portleten syns när det finns relaterat material till objektet man tittar på. Dessa är relaterade eftersom de är "work". Testa att titta på språkteknologidagen som är "Conference".

Vill vi alltså inte ha relateratportleten, eller vill vi ha den fast modiferad, eller vill vi ha bara den på hela sidan jämt med glad musik och blinkande lampor, eller...

Added by anettehulth on 2006-03-24 12:09

Vi Anette vill inte ha den alls.

Added by petern on 2006-03-24 14:57

Okej, men jag vill bara locka med att en poäng med den är ju att om vi taggar våra grejer med "ämne", t.ex. maskinöversättning, så torde det vara så att andra saker som har med maskinöversättning att göra dyker upp där om man t.ex. läser en artikel om maskinöversättning.  Så den funktionaliteten tappar vi.

Added by anettehulth on 2006-03-24 15:04

Det är en fin poäng! Dock så förutsätter det att allt är nyckelordstaggat och dessutom att vissa nyckelord inte ger någon koppling. I ditt exempel med maskinöversättning så är en koppling bra, men man vill ju inte ha koppling mellan t.ex. olika "work" vilket var fallet med mina händelser. (Work angav jag i brist på bättre nyckelord eftersom detta är obligatoriskt för händelser). Om vi tar bort menyn tills vidare då, och så lägger tillbaka den när tiden är mogen?

Added by petern on 2006-03-24 15:29
Changed issue state: open → resolved

okelidokeli


Driven av Plone, Open Source Content Management System

Denna webbplats följer följande standarder: