Gå till innehållet. Gå till navigation

Språkteknologi.se

Personliga verktyg
Du är här: Förstasidan Nyheter Språkrådet söker språkvårdare med språkteknologisk inriktning

Språkrådet söker språkvårdare med språkteknologisk inriktning

Dokumentåtgärder


Institutet för språk och folkminnen söker en språkvårdare med språkteknologisk inriktning, med placering vid Språkrådet i Stockholm.

Vi söker en språkvårdare som ska ansvara för och utveckla Språkrådets språk- och teknikresurser, följa med i teknikutvecklingen inom området språk och it samt initiera och bedriva egna vetenskapliga undersökningar med relevans för Språkrådets verksamhet. Arbetsuppgifterna kan också innefatta språkrådgivning och information om språkvårdsfrågor för en bred allmänhet.

Vi söker dig som har erfarenhet av korpusbaserat arbete, språkteknologi och databashantering. Det är önskvärt att du har en språkvetenskaplig doktorsexamen, företrädesvis i lingvistik, nordiska språk eller svenska, eller annan lik­värdig meritering. Det är en förutsättning att du har god förmåga att ut­trycka dig i tal och skrift.

Anställningsformen är tillsvidareanställning. Institutet tillämpar provanställning. Tillträde den 1 oktober 2010 eller enligt överenskommelse.

Mer information lämnas av avdelningschefen Lena Ekberg, tfn 08-442 42 01. Frågor om anställningsvillkoren lämnas av personalstrategen Ronnie Nilsson, tfn 018-65 24 41. Fackliga företrädare vid institutet är Erika Lyly, Saco, tfn 08-442 42 07 och Staffan Lundmark, ST, 090-13 65 63.

Institutet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 14 juni 2010. Skicka den till nedanstående adress eller till registrator@sofi.se.

Institutet för språk och folkminnen
Box 135
751 04 Uppsala

Institutet för språk och folkminnen är en statlig myndighet som har till uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och imateriella kulturarv i Sverige. Institutet ska bedriva forskning samt delta i internationellt samarbete inom sitt verksamhetsområde. Institutet har avdelningar i Göteborg, Lund, Stockholm, Umeå och Uppsala. Institutets ledning och administration finns i Uppsala.

av redaktionenSenast ändrad 2010-05-17 13:39

Driven av Plone, Open Source Content Management System

Denna webbplats följer följande standarder: